Om deel te nemen aan de NEI opleiding hoef je geen therapeute te zijn en er is geen andere opleiding die je al gevolgd moet hebben. De enige ‘vereisten’ zijn een nieuwsgierigheid naar hoe je jezelf en anderen van emotionele blokkades kunt bevrijden én de tijd om alle kennis en vaardigheden die we aanbieden volledig in je op te nemen.

Onze NEI opleiding duurt zo’n 4 tot 5 maanden (afhankelijk van tussenliggende feestdagen en schoolvakanties). In die tijd leer je alles wat je nodig hebt om NEI goed te kunnen beoefenen. Onze NEI opleiding is intensief en we werken in een vlot tempo. Het is dus handig als je zelf ook vlot van begrip bent. Daarnaast rekenen wij erop dat onze studenten tussen de lesdagen door ook thuis kunnen oefenen. De online theorielessen kun je natuurlijk meerdere keren bekijken om alle informatie volledig tot je te nemen. Dat raden we dan ook zeker aan!

Andere NEI opleidingen hebben soms meer lesdagen nodig omdat ze niet beschikken over online lessen, omdat ze meer tijd tijdens de lesdagen besteden aan oefenen of omdat ze NEI aanvullen met andere technieken zoals toegepaste kinesiologie (bijvoorbeeld INTEGRA), coaching, NLP of familieopstellingen.

Wij bieden na onze NEI opleiding nog een opleiding Causale Bio Therapie waarin onze aanvullende technieken aan bod komen. Je kunt na de NEI opleiding zelf kiezen om deze opleiding te volgen.

De NEI opleiding is geheel los te volgen. Voor de opleiding Causale Bio Therapie is het handig om eerst de NEI opleiding gevolgd te hebben maar het is niet noodzakelijk. De korte cursussen en het Succespraktijk programma zijn ook los te volgen.

De modules van de opleiding Causale Bio Therapie vormen een aaneengesloten geheel. De ene module bouwt voort op de andere module. Mocht je reeds in het bezit zijn van de kennis en vaardigheden van één van de modules, dan zijn indien gewenst de modules ook los van elkaar te volgen. Informeer bij ons naar de prijs van de individuele modules.

Onze NEI opleiding heeft standaard theorielessen die iedereen volgt via video’s en praktijklessen die we op locatie geven. Aangezien we op de lesdagen natuurlijk tussendoor vaak nuttige informatie geven, nemen we die stukken van de lesdagen ook op video op. Die video’s zijn dan speciaal voor hen die niet bij de praktijklessen aanwezig kunnen zijn.

Als je kiest voor het volledig online volgen dan volg je de opleiding in dezelfde periode als de studenten die aanwezig zijn op de lesdagen. We nemen extra tijd voor je om 1-op-1 online (bijvoorbeeld via zoom) de instructies te geven voor de praktische stukken, zoals bijvoorbeeld het aanleren van de spiertest. Je hebt dan wel een oefenpersoon nodig waar je de eerste technieken op kunt uitproberen. Bijvoorbeeld een huisgenoot, gezinslid of vriend(in). En je zult dan wat vaker een video insturen (in plaats van een schriftelijke uitwerking) van een huiswerkopdracht, zodat we met je mee kunnen kijken.

Indien je ver weg woont van de leslocaties maar het wel haalbaar is om bijvoorbeeld de eerste lesdag (of 1 van de andere lesdagen) aanwezig te zijn, dan heeft dat de voorkeur. Dat maakt het wat betreft het aanleren van de technieken wel wat makkelijker. Maar woon je te ver om naar de leslocatie af te reizen, of is er sprake van een (regionale) lockdown of persoonlijke quarantaine, dan lukt het ook online. Het is niet noodzakelijk om aanwezig te zijn.

De kosten van de opleiding zijn voor iedereen gelijk. Of je aanwezig bent bij (één van) de lesdagen of het volledig online volgt. Wij zijn gewend en vinden het belangrijk om iedereen persoonlijk te kunnen begeleiden, online en offline. Online krijg je vaker een 1-op-1 moment met ons via Zoom, offline kun je ons voor, tijdens en na lessen face-to-face je vragen stellen.

Gespreide betaling is mogelijk voor de NEI opleiding en voor de opleiding Causale Bio Therapie. In overleg kun je kiezen voor een betaling in 2, 4 of 6 termijnen, waarvan de eerste termijn voldaan wordt voordat we starten en de laatste termijn voorafgaand aan de laatste lesdag. Het totaalbedrag zal vanwege extra administratie iets hoger liggen dan bij betaling in één keer. Voor gespreide betaling kun je contact opnemen met Hetty Lambert via hetty@inn-care.nl of telefonisch (+31) (0)6 4030 5823. Afhankelijk van de afspraak die we met je maken sturen wij je vervolgens een betalingsovereenkomst en 1 of meerdere facturen.

Selecteer bij het afrekenproces dan ‘betalen in termijnen’.

Wij zijn altijd beschikbaar voor onze oud-studenten om inhoudelijke vragen te beantwoorden.

Waar nodig bieden we begeleiding bij praktijkcasussen. Je krijgt bij elke opleiding een jaar lang supervisie (tot gemiddeld een uur per maand) gericht op het bespreken van casussen en behandelplannen. Meestal gebeurt dit per mail, soms telefonisch of via zoom. Deze contact momenten zijn niet van te voren vastgelegd. Je kunt een beroep op ons doen wanneer je dat nodig hebt.

Om als therapeut te kunnen werken en een eigen praktijk op te richten heb je een aantal mogelijkheden. Je kunt in principe al starten met alleen de NEI opleiding op zak. We geven je in de opleiding echt alle kennis en vaardigheden om heel veel verschillende mensen en uiteenlopende klachten aan te kunnen pakken. Je kunt er ook voor kiezen om nog enkele andere werkvormen eigen te maken. Vaak zien we dat beginnende therapeuten zich zekerder voelen wanneer ze wat meer technieken beheersen. Zo bieden wij een vervolgopleiding Causale Bio Therapie aan waarin je leert hoe en waarmee je mensen kunt ondersteunen in een verander-/ genezingsproces én hoe je de oorzaak van klachten kunt achterhalen waardoor je nog effectiever met NEI kunt werken.

Maar er zijn natuurlijk ook andere mogelijkheden en aanvullingen op NEI te vinden. Sommigen van onze studenten zijn kindercoach, anderen werken naast NEI met bijvoorbeeld Reiki of Craniosacrale therapie. Het mooie van NEI is dat het op zichzelf heel veel resultaat geeft en dat het indien gewenst naast elke andere therapie inzetbaar is.

Als je na één of meerdere praktijkopleidingen besluit een eigen praktijk te willen starten, dan ben je niet alleen. Vele zijn je voorgegaan. En met 25 jaar ervaring in het begeleiden van beginnende therapeuten hebben we aardig wat praktische tips en tools voor je die we met plezier met je delen.

Of en beginnende praktijk succesvol uitpakt is grotendeels afhankelijk van zelfkennis en voorbereiding. Om je te helpen met die twee aspecten hebben we een mooi online programma opgezet omdat we je een vliegende start gunnen. Succespraktijk is een programma waarin je o.a. leert uitzoeken hoe je een uniek concept in de wereld zet wat echt bij jou past en waarmee je cliënten aantrekt die bij jou passen. Geschikt voor iedereen die niet zomaar een standaard praktijk wil starten (en wil afwachten wie er komt) maar die echt een droom wil verwezenlijken.

Oud studenten die nog met LearnDash gewerkt hebben daar is inloggen nog voor mogelijk alleen gaat dat even niet via de inlogknop op deze site. Neem contact op via info@inn-care.nl voor alle informatie m.b.t. inloggen

Als je verder nog vragen hebt, laat het ons weten, per mail, telefoon of via ons contact formulier.