Wil jij af van oud zeer
en fysieke kwalen?

Leer hoe je hier met NEI van los komt
en weer sprankelend door het leven gaat.

Heb jij al van alles geprobeerd, maar lukt het maar niet om van die fysieke kwalen af te komen?

Misschien is het iets waar je pas enkele maanden mee rond loopt. Of het speelt al jaren en bepaalt het al lange tijd een deel van je leven, maar was je het even vergeten. Je had het aan de kant geschoven. Je hebt ook meerdere dingen ondernomen om er vanaf te komen. Je bent bij de huisarts geweest, bij de fysio, goede gesprekken met vriendinnen gehad, een meditatie cursus gevolgd, online workshops gedaan, je voeding aangepast, supplementen geslikt en je volgt alle guru’s op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. En het helpt altijd een beetje. Heel fijn. Tot het niet meer helpt en je voelt dat je terug bij af bent. Maar zo wil je het niet meer. Het is nu tijd om je sprankelende zelf weer terug te halen.

Wij zijn Nicole en Hetty van InnCare. Bij ons kun je sinds 1991 terecht voor opleidingen en cursussen op het gebied van gezondheid, welzijn en natuurgeneeskunde met als doel dat jij weer je sprankelende ik terugvindt. Dit doen we door je te leren hoe je hoofd, hart en lijf samenwerken en te besturen zijn, zodat jij nu echt van die fysieke kwalen af komt. Het heeft ons veel heling gebracht en dat gunnen wij iedereen.

Wat is Neuro Emotionele Integratie (NEI)?

Elke gebeurtenis waarbij emoties niet geuit zijn, elk gesprek met conflicterende verwachtingen, elk gevoel dat niet geplaatst kon worden zorgt ervoor dat er energetisch iets vastloopt.
Deze energetische blokkades beïnvloeden het functioneren van je lichaamscellen waardoor fysieke klachten ontstaan. Denk aan hoofdpijn, huidproblemen, buikklachten, blessure gevoeligheid bij het sporten, allergie en overgewicht. Een pijnstiller, rust, een zalfje of een pilletje kan de klacht verminderen. Maar je klacht zal later weer terugkeren, simpelweg omdat de oorzaak niet wordt aangepakt.

Met Neuro Emotionele Integratie (NEI) kunnen we in gesprek gaan met het onbewuste geheugen (door middel van spiertesten en een vast protocol van vragen) om de details van de energetische blokkade te achterhalen. Wanneer bekend is welke emotie en welke gedachten op welk moment in het verleden zijn vastgelopen, kunnen we dit energetisch oppakken en ‘integreren’. Je wist hiermee de oorzaak van de klacht uit het onderbewustzijn. En zonder oorzaak heeft de klacht geen bestaansrecht meer.Nu kan het lichaam herstellen. Wanneer je bewust meegaat in verandering, doet het zelfhelende vermogen de rest.

Wat kan NEI voor jou betekenen?

NEI geeft toegang tot antwoorden in het onderbewustzijn, over waarom je klachten zijn ontstaan. Het haalt in het onderbewustzijn de blokkades weg die je energetische flow verstoren. Het geeft een boost aan je zelfhelende vermogen. En het geeft je inzicht in wat je kunt doen om nieuwe klachten te voorkomen.

Dit alles in een uur tijd, zonder herbeleving van oud zeer, zonder fysieke onderzoeken, zonder medicatie en zonder bijwerkingen.
Het enige wat je nodig hebt is een open mind en de bewuste keuze om jezelf van je klachten te verlossen.

NEI biedt oplossingen voor fysieke klachten die vaak terugkeren, voor stress gerelateerde klachten, voor vermoeidheid en gebrek aan energie, en voor eigenlijk alles wat je graag zou willen veranderen wat tot nu toe nog niet gelukt is.

De Neuro Emotionele Integratie opleiding

 • leert je zelfstandig werken met spiertesten en het NEI protocol
 • maakt je bewust van de oorzaken van je klachten
 • leert je hoe je de stress van oude blokkades transformeert tot groei, herstel en balans.
 • geeft je de tools om je eigen klachten te keren
 • stelt je in staat om anderen van hun klachten af te helpen
 • biedt je een tool die je de rest van je leven kunt gebruiken om je zelfhelende vermogen aan te zetten

De NEI opleiding volgen bij Hetty en Nicole is voor mij een absolute verrijking van mijn leven geweest en nog steeds. Dagelijks maak ik gebruik van de NEI, waarmee ik dmv de spiertest kan opzoeken waar de blokkade zit, en de verandering kan aanbrengen op weg naar de heling. Zo blij dat ik hier zoveel mensen mee kan helpen!
De lessen bij Hetty en Nicole heb ik als heel prettig ervaren. Zij hebben samen heel veel kennis en ervaring welke ze op een hele prettige manier weten over te dragen.

Anita de Boer, NEI-therapie.com

Van de vele cursussen/ opleidingen die ik gevolgd heb als osteopaat D.O. & psychiatrische verpleegkundige staat de NEI gegeven door Hetty & Nicole in mijn top 3. De methodiek van NEI werd duidelijk aangeleerd en begeleid en was direct toepasbaar in de praktijk. Het is een mooie methodiek om direct contact te leggen met het onderbewuste zonder te veel potjes te moeten openen. Op een zachte bewuste manier kan je jouw nieuwe ik vormen, wat direct voelbaar is. Dank u voor het stap voor stap aanleren van deze methodiek, van mens tot mens.

Chris Wens, Gezondheidswens

Hetty en Nicole zijn beide dames met veel ervaring. Dat merk je wanneer je les van hen krijgt. De opleiding is zeer praktijkgericht, waardoor je de techniek tijdens de les onder de knie krijgt. Alles wordt tevens stap voor stap uitgelegd en je krijgt een duidelijke en handige manual, waarin je alles kan nalezen en thuis verder kan oefenen. Wanneer iets niet lukt, krijg je persoonlijke ondersteuning om ervoor te zorgen dat je er wel in slaagt. Deze dames zorgen voor een veilige setting, waardoor je je als student gedragen voelt. Ik heb met veel plezier les bij hen gevolgd.

Veerle Mullenders, Doelgericht

Wat houdt de Neuro Emotionele Integratie opleiding in?

In een traject van 4 tot 5 maanden leer je zelfstandig werken met NEI. De theorie lessen staan in onze online leeromgeving en kun je volgen en herhalen op je eigen tempo. Tussen de online lessen door kom je 1x per 3 tot 4 weken naar de lesdagen om de theorie in praktijk te brengen, al je vragen te stellen en de techniek eigen te maken.

De opleiding is intensief. Om NEI goed te leren en goed toe te kunnen passen is het belangrijk om tussen de lesdagen door de praktijkvaardigheden te kunnen oefenen op medestudenten, vrienden of familieleden.

Door het insturen van de uitwerkingen van praktijkopdrachten en door de praktijk te oefenen op de lesdagen en oefendagen in Nederland of in België, kun je deze prachtige techniek binnen een half jaar leren.

De eerstvolgende NEI opleiding start op za. 18 maart 2023 met lesdagen in Alkmaar. Bij voldoende aanmelding starten we ook op za. 17 juni 2023.

De NEI opleiding bestaat uit:

 • 6 online modules met video’s en teksten om de theorie eigen te maken
 • 5 lesdagen en 2 oefenochtenden op de leslocatie om de praktijk te oefenen
 • huiswerkopdrachten en korte kennistoetsen
 • intensieve persoonlijke begeleiding tijdens de NEI opleiding
 • en een groep gelijkgezinde inspirerende medestudenten om samen dit avontuur mee aan te gaan
CRKBO geregistreerde instelling
GRO erkend

Ben jij klaar om weer sprankelend door het leven te gaan?

NEI opleiding

€ 1995

 • persoonljke ontwikkeling in het kwadraat
 • de kans om je klachten direct aan te pakken en op te lossen
 • online modules én live lesdagen
 • 1-op-1 begeleiding van zeer ervaren NEI therapeuten
 • een techniek waar je je leven lang gebruik van zal maken

De eerstvolgende NEI opleiding start op zaterdag 18 maart 2023 met lesdagen in Alkmaar. Op zaterdag 17 juni 2023 starten we bij voldoende aanmeldingen een nieuwe groep.

Ik ben er bij! Ik schrijf me in.

Veelgestelde vragen

De opleiding Neuro Emotionele Integratie is erkend als HBO-conforme korte beroepsopleiding in het brede werkveld van de natuurgeneeskunde. Het traject is het gemakkelijkste te volgen als je een HBO denkwijze hebt. Maar dat is natuurlijk een ruim begrip. Met 25 jaar ervaring in dit vak durven wij te zeggen dat wij iedereen, ongeacht vooropleiding, NEI kunnen leren.
Belangrijkste voorwaarde vanuit ons gezien is dat je de NEI techniek graag wilt leren, dat je jezelf en anderen graag wilt helpen en dat je affiniteit hebt met natuurgeneeskunde en de mogelijkheden daarvan.

Ja, het volledig online volgen van de NEI opleiding is mogelijk mits je genoeg oefenpersonen in je omgeving hebt én je in staat bent kennis tot je te nemen via teksten en video’s. Je volgt het traject dat gelijk met andere deelnemers. Het is niet mogelijk om op een zelfgekozen moment het traject te volgen.
Wanneer je voor ‘volledig online’ kiest, maken wij video opnamen van de lesdagen beschikbaar en nemen we extra tijd voor je om 1-op-1 online (bijvoorbeeld via zoom) de instructies te geven voor de praktische stukken, zoals bijvoorbeeld het aanleren van de spiertest. We vragen je dan ook om video’s in te sturen in plaats van een schriftelijke uitwerking van de huiswerkopdrachten, zodat we met je mee kunnen kijken.

Indien je ver weg woont van de leslocaties maar het wel haalbaar is om bijvoorbeeld de eerste lesdag (of 1 van de andere lesdagen) aanwezig te zijn, dan heeft dat de voorkeur. Dat maakt het wat betreft het aanleren van de technieken wel wat makkelijker. Maar woon je te ver om naar de leslocatie af te reizen, of is er sprake van een (regionale) lockdown of persoonlijke quarantaine, dan lukt het ook online.

Onze opleiding Neuro Emotionele Integratie duurt zo’n 4 tot 5 maanden (afhankelijk van tussenliggende feestdagen en schoolvakanties). In die tijd leer je alles wat je nodig hebt om NEI goed te kunnen beoefenen. Wel werken we in een vlot tempo. Het is dus handig als je zelf ook redelijk vlot van begrip bent. Daarnaast rekenen wij erop dat onze deelnemers tussen de lesdagen door ook thuis kunnen oefenen. De online theorielessen kun je natuurlijk meerdere keren bekijken om alle informatie volledig tot je te nemen. Dat raden we dan ook zeker aan!

Wil je NEI gaan gebruiken om ook anderen mee te helpen? Ook die kennis en kunde leer je binnen de NEI opleiding. Voor meer natuurgeneeskundige verdieping bieden wij na de NEI opleiding een opleiding Causale Bio Therapie waarin onze aanvullende technieken aan bod komen.

Door het eerst zelf te ervaren! Maak gebruik van ons aanbod voor een ‘gratis’ consult.
Neem contact met ons op en wij brengen je in contact met een door ons opgeleide NEI therapeut, indien mogelijk in jouw regio. Wil je naar aanleiding van het consult NEI zelf leren en bij ons de NEI opleiding doen? Dan betalen wij de kosten van het consult terug door het in mindering te brengen op de cursusprijs*. Besluit je de opleiding niet te volgen dan heb je alleen de consultprijs in jezelf geïnvesteerd.   *) Geldt bij deelname aan de opleiding binnen 12 maanden na het consult.

Voel je weer fijn in je lijf, hart en hoofd. Kies vandaag nog voor de NEI opleiding.

Eerst kennismaken? Maak een vrijblijvende afspraak