Interview met Yvonne Riemens-Rol

2018-02-14T18:47:11+00:00 Categorieën: Interview|Tags: |

naam: Yvonne Riemens-Rolyvonnepraktijk: Natuurgeneeskunde in Balans
gevestigd te: Julianadorp

Ter introductie

Yvonne kennen we al weer heel wat jaartjes. Ze is een nuchtere vrolijke vrouw met een warm hart en een grote betrokkenheid bij alles en iedereen waar ze zich voor inzet. Yvonne is bij ons begonnen met de NEI opleiding en heeft daarna zo ongeveer alles gevolgd wat wij op ons programma hadden. Ondertussen heeft ze al weer ruim 11 jaar een eigen praktijk en kan ze zichzelf een zeer ervaren therapeut noemen. En van iemand met ervaring kun je leren. Vandaar dit interview.

Het interview

Wat was je beroep voordat je opleidingen ging volgen in de natuurgeneeskunde?
Ik ben van oorsprong medisch secretaresse. Ik heb gewerkt in het OLVG en Gemini Ziekenhuis, als secretaresse en assistente bij verschillende specialismen (gynaecologie, cardiologie, pulmonologie, internisten, KNO, dermatologie). Mijn laatste baan was trial-coördinator bij gynaecologie. Uiteindelijk was ik toe aan verandering en in 2005 besloot ik tot het volgen van de NEI-opleiding.

Wat is je huidige beroep?
Natuurgeneeskundig therapeut

Waarom ben je de opleiding(en) in de natuurgeneeskunde gaan doen? Wat was je motivatie of doel?
Op zoek naar een beroep wat bij mij past, wat mij voldoening geeft en waar ik goed in ben. Iets wat ik nog heel lang zou kunnen uitoefenen, zonder stress, en waarbij ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn dingen/daden die ik wel of niet doe.

Wanneer heb je bij ons je praktijk opleiding gevolgd?
In 2005. In de Rijp.

Wat is je dierbaarste herinnering aan deze opleiding?
Naast alles wat ik heb geleerd is dat het combineren van fysiek en emotioneel en welke mogelijkheden daar zijn om de gezondheid te verbeteren. Ook vooral de bijzondere en diepe vriendschappen die zijn ontstaan en er nog steeds zijn.

Wat was het meest waardevolle aspect van de opleiding(en) voor jou? Wat is er bij jezelf veranderd door de opleiding(en)?
De verandering die je zelf doormaakt, het vertrouwen en geloof in jezelf zodanig dat je zelf de stap durft te nemen om te veranderen en veranderingen door te zetten. In mijn geval dus een eigen praktijk neer te zetten.

Hoeveel tijd heeft er gezeten tussen je opleiding(en) en je huidige werk? Wat was er voor nodig om een eigen praktijk te beginnen? Hoe lang duurde het voordat je je eigen weg had gevonden in het tot uitvoering brengen van alles wat je geleerd had?
Na de start in 2005 heb ik eigenlijk gelijk een kamer in huis ruim gemaakt om te beginnen met de praktijk. Uiteraard heb ik na de NEI-opleiding nog diverse andere opleidingen gevolgd. In 2011 heb ik uiteindelijk de stap genomen om mijn werk in het ziekenhuis op te zeggen en volledig mij te storten op mijn praktijk. We hebben een stukje grond gekocht naast ons huis en daar de praktijk op gebouwd. Mijn eigen weg had ik wel gevonden, alleen ik miste daarvoor de zekerheid financieel of ik het allemaal wel kon rond krijgen. Uiteindelijk is dat allemaal goed gegaan.

Waar heb je je Medische en/of Psycho Sociale Basiskennis gevolgd? Wat is voor jou in jouw werk het nut van je opleiding Medische en/of Psycho Sociale basiskennis?
Bij het Natuurgeneeskundig Centrum in 2014. Het is heel belangrijk om kennis te hebben van medische zaken als je natuurgeneeskundig therapeut bent. Je moet weten waar mensen het over hebben als ze bij je komen. Ook al weet je vaak wel waarvoor ze komen (en zou je dat van te voren kunnen opzoeken), tijdens een gesprek kan van alles naar voren komen, waar je op in moet kunnen spelen en kennis van moet hebben. Hierdoor heb jij de zekerheid dat je goed doet wat je doet, en geef je de klant vertrouwen dat je weet waar je het over hebt.

Hoe loopt je praktijk? Hoe voelt het om zelfstandig ondernemer te zijn? Wat zijn de voor- en nadelen?
Mijn praktijk loopt goed. Ik voel dat als ikzelf druk ben, de praktijk automatisch wat minder wordt, en zodra ik weer wat meer rust heb de praktijk weer drukker wordt. Het is een natuurlijke golfbeweging, die iedereen meemaakt.
Het is fijn dat je zelf verantwoording draagt voor alles, je kunt niemand de schuld geven als het niet gaat, en je krijgt ook van niemand commentaar als er bepaalde dingen niet goed gaan.
Je kunt tot op zekere hoogte zelf de tijd indelen.
Nadeel is dat je wel 24/7 bezig kan zijn met de praktijk. Als je gezellig de wekelijkse boodschappen doe kan je zomaar aangesproken worden met een vraag of iemand langs kan komen (gelukkig zit er een agenda in de mobiel) of dat je iets voor iemand moet bestellen.
Ik zeg altijd dat ik op vakantie in de zomer echt “uit” ga. Dan ben ik letterlijk en figuurlijk niet te bereiken. En dan kan ik ook echt opladen.

Wat is jouw Unique Selling Point? Waar ben jij sterk in? Waar ligt jouw kracht?
Ik straal rust en vertrouwen uit. Ik weet heel veel. Ik leg heel goede lijntjes met de personen die komen. Ik neem de tijd voor iedereen en ga door totdat ik weet dat het genoeg is. Soms met een half uur, soms 2,5 uur. Klant is koning. Klanten gaan zover ik weet altijd met een opgelucht gevoel de deur uit.

Tot slot

Wil je meer weten over Yvonne en haar praktijk? Kijk op www.natuurgeneeskundeinbalans.nl