Interview met Marieke Nijsse

Interview met Marieke Nijsse

2018-02-14T18:40:42+00:00 Categorieën: Interview|Tags: |

Naam: Marieke Nijsse
praktijk: Puur Harmonie
gevestigd te: Voorburg

Ter introductie

Marieke is een mensen-mens. Een lieve, spontane en goudeerlijke vrouw, dat laatste in de recht voor z’n raap versie 🙂 We hebben Marieke leren kennen als iemand die van aanpakken weet. Alles gelijk doen. En dan gewoon ervaren wat er gebeurt. Zo anders dan veel van onze andere (oud-)studenten die jaren studeren en langzaam hun praktijk vorm geven. Dus dan worden we nieuwsgierig. Werkt die strategie van aanpakken en gewoon doen ook binnen ons vakgebied? Tijd voor een interview.

Het interview

Wat was je beroep voordat je opleidingen ging volgen in de natuurgeneeskunde?
Voordat ik begon met natuurgeneeskundige opleidingen werkte ik als grimeur/kapper bij Stage Entertainment voor grote musicalproducties.

Wat is je huidige beroep?
Nu werk ik als therapeut in m’n eigen praktijk.

Waarom ben je de opleiding(en) in de natuurgeneeskunde gaan doen? Wat was je motivatie of doel?
Ik ben gestart met natuurgeneeskundige opleidingen vooral vanuit fascinatie naar hoe het menselijk lichaam functioneert, vooral wat betreft de combinatie lichaam-geest. Mijn dochter heeft zoveel aan NEI gehad, dat ik op een bepaald moment dacht; dit wil ik zelf kunnen toepassen.

Wanneer heb je bij ons je praktijk opleiding gevolgd?
Ik heb de opleidingen gevolgd in 2014-2015

Wat is je dierbaarste herinnering aan deze opleiding?
Mijn dierbaarste herinnering aan de opleiding… dat zijn er best veel!
Ik denk toch wel dat los van de kwaliteit, de lessen uit ervaring van Hetty en de en brede kennis van Nicole (die op echt alles een antwoord heeft), het vooral het ‘thuis’ gevoel was. Dat kan ik moeilijk anders uitleggen.:)

Wat was het meest waardevolle aspect van de opleiding(en) voor jou? Wat is er bij jezelf veranderd door de opleiding(en)?
Het meest waardevolle aspect voor mij is dat ik nog meer dan daarvoor kritisch naar mezelf ben gaan durven kijken.
Eerlijk naar je eigen ‘zijn’ te durven kijken is alles voor een goede therapeut in mijn ogen. Als je dat niet aan gaat, wordt het erg moeilijk om een ander te helpen.

Hoeveel tijd heeft er gezeten tussen je opleiding(en) en je huidige werk? Wat was er voor nodig om een eigen praktijk te beginnen? Hoe lang duurde het voordat je je eigen weg had gevonden in het tot uitvoering brengen van alles wat je geleerd had?
Ik ben eigenlijk al voordat ik helemaal klaar was met de opleiding, gestart met mijn eigen praktijk. Ik kon niet wachten, haha! Dat vond ik wel een stap, maar heb het gelukkig gedurfd.
Het duurde nog wel even voordat ik mijn draai had gevonden. Maar eigenlijk blijft die ontwikkeling altijd doorgaan. Je leert weer meer, van nieuwe opleidingen maar vooral ook van je werk, je cliënten en je leven van dat moment. Die aspecten vormen en hervormen je telkens weer.

Waar heb je je Medische en/of Psycho Sociale Basiskennis gevolgd? Wat is voor jou in jouw werk het nut van je opleiding Medische en/of Psycho Sociale basiskennis?
Ik heb mijn MBK ook gevolgd bij het natuurgeneeskundig centrum Alkmaar. Fijn vond ik dat, want ik kende de manier van lesgeven. Ook mooi om de wetenschappelijke kant te leren. Ook deze opleiding was en is van grote waarde voor mij en mijn praktijk.

Hoe loopt je praktijk? Hoe voelt het om zelfstandig ondernemer te zijn? Wat zijn de voor- en nadelen?
De praktijk loopt goed nu, wel met wisselende periodes. Ik merk dat als mijn focus ligt bij mezelf of m’n kinderen bijvoorbeeld, er even minder ruimte is voor cliënten. Aan de andere kant wordt m’n balans dus ‘bepaald’ en zolang ik dat respecteer is er geen druk. Ik ben altijd van mening dat als je je werk doet vanuit interesse en je het dus leuk vindt wat je doet, je er goed en succesvol in bent. Werk hoort geen last te zijn. Eén van de levenslessen van huis uit die ik nog altijd koester. Wanneer je op de processen van het leven leunt en erop vertrouwt, wordt het nooit saai en brengt het jou en je omgeving alleen maar goeds.
Ik vind mijn vrijheid in mijn werk heerlijk. Dingen op mijn manier doen.

Wat is jouw Unique Selling Point? Waar ben jij sterk in? Waar ligt jouw kracht?
Mijn Unique selling point..? 🙂 dat zou je mijn cliënten eigenlijk moeten vragen.
Maar ik denk dat ik goed ben in mensen te helpen om te zien wat het leven, hun omstandigheden van dat moment, ze leert en laat zien. Ik hou ze in die zin hun eigen spiegel voor, om ze daarna te helpen met het oplossen van blokkades. Ook als dat dus fysieke en mentale klachten zijn. Ik oordeel niet. Ook niet meer over mezelf inmiddels. Dat helpt enorm bij het uitoefenen van mijn werk. Het is dan ook ‘mijn’ werk. 🙂

Ik ben nog steeds heel blij met mijn keuze om deze opleiding(en) te volgen bij Nicole en Hetty. Het is geweldig om zoveel in handen te hebben over hoe het lichaam werkt in combinatie met je psyche, je ziel. Fijne mensen zijn zo belangrijk als je leert. ?❤

Tot slot

Meer informatie over Marieke en haar praktijk kun je vinden op www.puurharmonie.nl
Marieke heeft ook een Facebookpagina ‘A Heart World’ opgezet om mensen te inspireren te geven zonder iets terug te verwachten en zo de wereld wat mooier te maken.