Causale Bio Therapie

De opleiding Causale Bio Therapie sluit aan op de NEI opleiding en biedt technieken die dieper inzoomen op de oorzaak van klachten. De opleiding is daarom ook een uitstekend vervolg op de NEI opleiding. 

Causale Bio Therapie is een methode waarbij we zicht krijgen op systeem-verzwakkingen en inzicht krijgen in de oorzaak van klachten. Met behulp van Bach Bloesemremedies, homeopathische complexmiddelen voor emotioneel en fysiek herstel, voedingssupplementen en technieken vanuit de kinesiologie kunnen we diep gewortelde klachten oplossen. Of het nu gaat om dagelijkse emotionele balans, verlossing van allergieën, chronische fysieke klachten of angsten en fobieën, met Causale Bio Therapie kunnen we een heel specifiek behandelplan creëren en het zelfhelende vermogen activeren.

De opleiding bestaat uit drie modules: 

Heb je vragen? Kijk op onze veelgestelde vragen (FAQ) pagina of neem contact op!

Causale bio therapie
apple blossom

Opleidingsmodule Bach Bloesemremedies

Bij ons (en bij veel van de therapeuten die wij hebben opgeleid) gaat geen enkele cliënt na een NEI consult de deur uit zonder persoonlijk samengestelde Bach Bloesemremedie. En daar hebben we een goede reden voor! De 38 verschillende bloesemremedies (door Dr. Bach ontdekt en bereid) geven namelijk een prachtige subtiele en niet te onderschatten ondersteuning in elk proces van verandering.

In deze module leer je de 38 verschillende bloesemremedies kennen, maar belangrijker nog is dat je leert hoe je voor elke persoon in elke situatie de juiste Bach remedie samenstelling vindt. Je leert de remedies uitpendelen, invoelen en testen m.b.v. de spiertest.

Waaruit bestaat de module Bach Bloesemremedies?

De module bestaat uit 5 online groepslessen van elk 2 uur in een periode van een maand. Tussen de online lessen door leer je de kern-aspecten van de in de les besproken remedies uit je hoofd. De module wordt afgesloten met een toets (meerkeuze en open vragen).

Inbegrepen in de module is een voor jou uitgeteste pendel (edelsteen), een werkboek en een persoonlijke Bach remedie. De Bach Bloesemremedie set kunnen we indien gewenst voor je bestellen.

Data: 5 avonden in mei 2021 van 19:30 tot 21:30 uur (ma. 1o, ma. 17, vr. 21, vr. 28 en ma. 31 mei)

Locatie: volledig online

Opleidingsmodule INTEGRA

De INTEGRA-methode is een prachtige testmethode die helpt bij het opsporen van de oorzaak van lichamelijke, mentale en emotionele klachten. We werken met een specifiek Allergie protocol – een testmethode die aangeeft met wat voor soort allergie iemand belast is en een effectieve manier om een allergie weg te halen. Je leert vitaminen & mineralen tekorten en stapeling opsporen en hoe je de effectiviteit en verdraagzaamheid kunt bepalen van medicijnen en natuurlijke middelen.

Bij INTEGRA leer je dat;

  • Daar waar allergieën ontstaan zijn uit opbouw van toxische stoffen in het lichaam zijn ze met NEI alleen niet weg te krijgen.
  • Daar waar een angst of fobie zo verlammend is dat iemand zijn/haar leven moet ombuigen om maar niet in bepaalde situaties te komen, is het met NEI moeizaam om alleen al een ingangszin op te zeggen of niet continu te switchen.
  • Daar waar je niet kunt benoemen wat er nu precies niet lekker gaat in je leven, daar kun je voor NEI ook geen specifieke ingangszin voor maken.

Waaruit bestaat de INTEGRA module?

In het eerste deel leer je de basis van INTEGRA, een testmethode die helpt bij het opsporen van de oorzaak van lichamelijke, mentale en emotionele klachten. We werken met een specifiek Allergie protocol – een testmethode die aangeeft met wat voor soort allergie iemand belast is en een effectieve manier om een allergie weg te halen. Je leert vitaminen & mineralen tekorten en stapeling opsporen en hoe je de effectiviteit en verdraagzaamheid kunt bepalen van medicijnen en natuurlijke middelen.

In het tweede deel van deze module richten we aandacht op het verkrijgen van emotionele balans. We werken met natuurlijke middelen die diep gewortelde emoties bevrijden die aan een klacht ten grondslag liggen. We introduceren een testmethode om diepere lagen van emotionele patronen bloot te leggen. Je leert hoe je in één uur tijd een fobie voorgoed kunt weghalen. En we introduceren een zelf-hulp methode om emotionele blokkades te doorbreken.

De module omvat video lessen voor de theorie, 2 lesdagen voor de praktijk en huiswerkopdrachten om het geleerde goed in de vingers te krijgen. De twee testsets waar we mee werken zijn natuurlijk inbegrepen en ontvang je de eerste lesdag of in overleg per post.

Data 2021:  oktober/november

Locatie: Alkmaar (2021), Oud-Turnhout (2022) of volledig online

Opleidingsmodule Lambert Diagnose Stelling

Diagnosticeren is de kunst, techniek of handeling om een oorzaak te vinden van een gevolg aan de hand van de optredende verschijnselen. Sommige beweren dat het stellen van diagnoses voorbehouden is aan artsen. En binnen de reguliere zorg zijn we het daar helemaal mee eens. In de complementaire gezondheidszorg hanteren we de woordenboek definitie, namelijk die van het ‘vaststellen (bv. van een ziekte) op grond van verschijnselen’. Met de Lambert Diagnose Stelling kijken wij in onze analyse naast de lichamelijke en mentale/emotionele verschijnselen ook naar de vaak onzichtbare energetische verschijnselen. We spreken dan ook over een ‘holistische diagnose stelling’.

Deze module is geheel gericht op het vinden en aanpakken van de energetisch aangegeven oorzaken van klachten. Je leert vaardigheden waarmee je gezondheid van cliënten onder de loep kunt nemen. En je leert hoe je tijdens een consult de effectiviteit en verdraagzaamheid van middelen en medicatie kunt testen.

Waar bestaat de module Lambert Diagnose Stelling uit?

We werken met diagnostische en therapeutische testsets (6 testsets zijn inbegrepen in deze training). De informatie die hieruit voortkomt, geeft je ook de mogelijkheid om nog effectiever met NEI te werken. Met de online lessen bij deze module leer je verantwoord adviseren over homeopathie, voedingssupplementen en andere natuurlijke middelen.

Aan bod komen o.a. de ontgifting van het lichaam, systemen van opbouw en herstel, de werking van homeopathie, voedingssupplementen, essentiële oliën en andere natuurlijke middelen die de fysieke, mentale en emotionele gezondheid bevorderen.

Je leert ook hoe je voedsel intoleranties kunt opsporen, vaak nog voordat een cliënt hiervan ernstige klachten ervaart. Het werken met een voedingslijst biedt je de mogelijkheid te bepalen welke voedingsmiddelen heilzaam, neutraal of schadelijk zijn.

Deze module omvat naast twee lesdagen (live en online) ook huiswerkopdrachten en 2 uur supervisie om extra inzicht te krijgen in de verbanden die te vinden zijn tussen oorzaak en gevolg, tussen wat de testfilters aangeven en wat de klachten zijn die de cliënt ervaart.

Data 2021: november/december

Locatie: Alkmaar (2021), Oud-Turnhout (2022) of volledig online

Praktische informatie

Oefenen en huiswerkopdrachten

Voor deze opleiding is het belangrijk om tijd vrij te maken om te oefenen.

Om de Bach Bloesemremedies goed te leren kennen zal je tussen de lessen door de behandelde lesstof moeten leren en zal je na afloop zeker voor 10 personen (of dieren) een persoonlijke Bach bloesemremedie moeten uitzoeken en bespreken.
Om INTEGRA goed te leren en goed toe te kunnen passen is het belangrijk om tussen de twee lesdagen door (en in de periode daarna) de praktijkvaardigheden te kunnen oefenen op medestudenten, vrienden of familieleden.
Om de Lambert Diagnose Stelling goed te leren interpreteren zal je tussen de 10 en 20 casussen moeten uitwerken.

Door het insturen van de uitwerkingen van de praktijkopdrachten en door de praktijk te oefenen op de lesdagen kun je deze prachtige technieken binnen enkele maanden leren.

De online modules, de huiswerkopdrachten en de online 1-op-1 begeleiding vinden plaats in onze overzichtelijke en easy-to-use online leeromgeving.

Kosten

De kosten zijn € 1995, vrijgesteld van btw, inclusief lesmateriaal, testmaterialen, toetsing en online groeps- en 1-op-1 begeleiding gedurende de loop van de opleiding. Studenten krijgen tevens korting op consulten bij de docenten.

De modules zijn los te koop. Als ze alledrie tegelijk aangeschaft worden, komt de korting eroverheen waardoor deze gehele opleiding €1995,- is.

Betaling kan in overleg in termijnen plaatsvinden. Deze optie kan geselecteerd worden bij het afrekenen.

Accreditatie

De opleiding is een HBO-conforme scholing en daarmee erkend door meerdere beroepsorganisaties in Nederland. Accreditatie bij KTNO is in aanvraag. De studiebelasting is vastgesteld op 336 SBU (12 EC). Het is wel belangrijke dat alle drie de modules gevolgd worden.

Voor Belgische studenten is het helaas niet mogelijk om gebruik te maken van de KMO portefeuille.

Corona aanpassingen / optie tot het volledig online volgen van de opleiding

Covid-19 kan uitval van de lesdagen veroorzaken door lokale lockdowns. In dat geval zullen lesdagen waar mogelijk verzet worden naar de oefendagen / reservedagen. Indien dit niet mogelijk is, zal de lesdag volledig online gegeven worden op de geplande les- of reservedag. Bij uitval van een oefendag zal er extra online begeleiding zijn waarbij wij meekijken bij het oefenen op familie of vrienden.

Het aanwezig zijn bij de lesdagen heeft natuurlijk onze voorkeur. Zo kunnen we gemakkelijker bijsturen om je de technieken goed aan te leren. Het werken met de Bach Bloesemremedies en de Lambert Diagnose Stelling kan met cliënten heel goed op afstand worden gedaan. Voor INTEGRA geldt dat dit bij voorkeur met behulp van de spiertest bij cliënten zelf wordt toegepast. Maar er zijn ook mogelijkheden om op afstand te werken met cliënten. Iets wat zeker in de huidige tijd heel handig en wellicht noodzakelijk kan zijn.

Daarom bieden wij ook de mogelijkheid om ervoor te kiezen deze opleiding volledig online te volgen. We maken dan een aantal extra 1-op-1 online afspraken met elkaar om je de praktijk aan te leren. Belangrijk is wel dat je in staat bent om redelijk vlot kennis tot je te nemen via tekst, opgenomen video’s en video gesprekken.  Wanneer wij als docenten en/of jij als student na de eerste lesdag concluderen dat het online kennis opnemen niet bij je past, en je bent niet in staat deel te nemen aan de andere lesdagen, dan zullen wij het volledige lesgeld terugstorten en de toegang tot de opleiding stop zetten.

Voor Belgische studenten is het helaas niet mogelijk om gebruik te maken van de KMO portefeuille.