De opleiding Causale Bio Therapie sluit aan op de NEI opleiding en biedt technieken die dieper inzoomen op de oorzaak van klachten. De opleiding is daarom ook een uitstekend vervolg op de NEI opleiding. 

Causale Bio Therapie is een methode waarbij we zicht krijgen op systeem-verzwakkingen en inzicht krijgen in de oorzaak van klachten. Met behulp van Bach Bloesemremedies, homeopathische complexmiddelen voor emotioneel en fysiek herstel, voedingssupplementen en technieken vanuit de kinesiologie kunnen we diep gewortelde klachten oplossen. Of het nu gaat om dagelijkse emotionele balans, verlossing van allergieën, chronische fysieke klachten of angsten en fobieën, met Causale Bio Therapie kunnen we een heel specifiek behandelplan creëren en het zelfhelende vermogen activeren.

De opleiding bestaat uit drie modules: 

Opleidingsmodule Bach Bloesemremedies

Bij ons (en bij veel van de therapeuten die wij hebben opgeleid) gaat geen enkele cliënt na een NEI consult de deur uit zonder persoonlijk samengestelde Bach Bloesemremedie. En daar hebben we een goede reden voor! De 38 verschillende bloesemremedies (door Dr. Bach ontdekt en bereid) geven namelijk een prachtige subtiele en niet te onderschatten ondersteuning in elk proces van verandering.

In deze module leer je de 38 verschillende bloesemremedies kennen, maar belangrijker nog is dat je leert hoe je voor elke persoon in elke situatie de juiste Bach remedie samenstelling vindt. Je leert de remedies uitpendelen, invoelen en testen m.b.v. de spiertest.

Data: live lesdagen op vr. 31 en za. 1 april 2023.

Schrijf je nu in voor de Bach Bloesemremedies óf de gehele opleiding Causale Bio Therapie!

Opleidingsmodule INTEGRA

De INTEGRA-methode is een prachtige testmethode die helpt bij het opsporen van de oorzaak van lichamelijke, mentale en emotionele klachten. We werken met een specifiek Allergie protocol – een testmethode die aangeeft met wat voor soort allergie iemand belast is en een effectieve manier om een allergie weg te halen. Je leert vitaminen & mineralen tekorten en stapeling opsporen en hoe je de effectiviteit en verdraagzaamheid kunt bepalen van medicijnen en natuurlijke middelen.

Bij INTEGRA leer je dat;

  • Daar waar allergieën ontstaan zijn uit opbouw van toxische stoffen in het lichaam zijn ze met NEI alleen niet weg te krijgen.
  • Daar waar een angst of fobie zo verlammend is dat iemand zijn/haar leven moet ombuigen om maar niet in bepaalde situaties te komen, is het met NEI moeizaam om alleen al een ingangszin op te zeggen of niet continu te switchen.
  • Daar waar je niet kunt benoemen wat er nu precies niet lekker gaat in je leven, daar kun je voor NEI ook geen specifieke ingangszin voor maken.

Data: Online kun je starten in maart 2023. Volg je de module liever met lesdagen in Alkmaar? Nieuwe data worden binnenkort ingeroosterd voor september/oktober 2023.

Schrijf je nu in voor INTEGRA óf de gehele opleiding Causale Bio Therapie!

Opleidingsmodule Lambert Diagnose Stelling

Diagnosticeren is de kunst, techniek of handeling om een oorzaak te vinden van een gevolg aan de hand van de optredende verschijnselen. Sommige beweren dat het stellen van diagnoses voorbehouden is aan artsen. En binnen de reguliere zorg zijn we het daar helemaal mee eens. In de complementaire gezondheidszorg hanteren we de woordenboek definitie, namelijk die van het ‘vaststellen (bv. van een ziekte) op grond van verschijnselen’. Met de Lambert Diagnose Stelling kijken wij in onze analyse naast de lichamelijke en mentale/emotionele verschijnselen ook naar de vaak onzichtbare energetische verschijnselen. We spreken dan ook over een ‘holistische diagnose stelling’.

Deze module is geheel gericht op het vinden en aanpakken van de energetisch aangegeven oorzaken van klachten. Je leert vaardigheden waarmee je gezondheid van cliënten onder de loep kunt nemen. En je leert hoe je tijdens een consult de effectiviteit en verdraagzaamheid van middelen en medicatie kunt testen.

Data: online kun je starten in april/mei 2023. Volg je liever de lesdagen in Alkmaar? Nieuwe data worden binnenkort ingeroosterd voor november/december 2023.

Schrijf je nu in voor de Lambert Diagnose Stelling óf de gehele opleiding Causale Bio Therapie!

Optie tot het volledig online volgen van de opleiding

Het aanwezig zijn bij de lesdagen heeft natuurlijk onze voorkeur. Zo kunnen we gemakkelijker bijsturen om je de technieken goed aan te leren. Het werken met de Bach Bloesemremedies en de Lambert Diagnose Stelling kan met cliënten heel goed op afstand worden gedaan. Voor INTEGRA geldt dat dit bij voorkeur met behulp van de spiertest bij cliënten zelf wordt toegepast. Maar er zijn ook mogelijkheden om op afstand te werken met cliënten. Iets wat zeker in de huidige tijd heel handig en wellicht noodzakelijk kan zijn.

Daarom bieden wij ook de mogelijkheid om ervoor te kiezen deze opleiding volledig online te volgen. We maken dan een aantal extra 1-op-1 online afspraken met elkaar om je de praktijk aan te leren. Belangrijk is wel dat je in staat bent om redelijk vlot kennis tot je te nemen via tekst, opgenomen video’s en video gesprekken.  Wanneer wij als docenten en/of jij als student na de eerste lesdag concluderen dat het online kennis opnemen niet bij je past, en je bent niet in staat deel te nemen aan de andere lesdagen, dan zullen wij het volledige lesgeld terugstorten en de toegang tot de opleiding stop zetten.

Kosten

De kosten zijn € 1995, vrijgesteld van btw, inclusief lesmateriaal, testmaterialen, toetsing en online groeps- en 1-op-1 begeleiding gedurende de loop van de opleiding. Studenten krijgen tevens korting op consulten bij de docenten.

De modules zijn los te koop. Als ze alledrie tegelijk aangeschaft worden, komt de korting eroverheen waardoor deze gehele opleiding €1995,- is.

Betaling kan in overleg in termijnen plaatsvinden. Deze optie kan geselecteerd worden bij het afrekenen.

Accreditatie

De opleiding is een HBO-conforme scholing en daarmee erkend door meerdere beroepsorganisaties in Nederland. Accreditatie bij GRO is in aanvraag. De studiebelasting is vastgesteld op 336 SBU (12 EC). Het is wel belangrijke dat alle drie de modules gevolgd worden.

Voor Belgische studenten is het helaas niet mogelijk om gebruik te maken van de KMO portefeuille.