Anatomie & Energie

NIEUW Een unieke cursus over de anatomie van de mens met uitleg van de werking van meer dan 15 natuurgerichte behandelvormen. 

Anatomie & Energie – de basis van de natuurgeneeskunde – is een unieke cursus die aan de hand van medische basiskennis aangeeft hoe natuurgerichte behandelvormen nu eigenlijk precies werken in ons lichaam.

Om een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen over wat er aan de hand is met een cliënt maken therapeuten in het natuurgeneeskundige veld vaak gebruikt van metingen van energiebanen en energetische testfilters. Deze kunnen informatie verschaffen over de oorzaak van klachten en afwijkingen. Maar hoe interpreteer je die testresultaten en hoe leg je deze uit aan de cliënt waar de door jou voorgestelde behandeling op het lichaam inwerkt?

Anatomie & Energie is een training die ontwikkeld is voor therapeuten die meer kennis willen over de werking van het menselijk lichaam. Om zo slagvaardig mogelijk te werk te kunnen gaan ten behoeve van het herstel van de gezondheid van hun cliënten. Daarnaast is Anatomie & Energie een zeer boeiende cursus voor iedereen die meer wil weten over hoe het menselijk lichaam functioneert en nieuwsgierig is naar hoe natuurgerichte therapieën werken.

In deze cursus leer je meer over:

  • de werking van de cel en de biologische stoffen
  • de werking van de belangrijkste systemen van het lichaam
  • het effect van stress en een ‘slechte’ levensstijl
  • de basisprincipes van vele natuurgerichte behandelvormen
  • de werking en het effect van gerichte, positieve en balancerende energie op moleculen, cellen en systemen
Ja, ik wil leren hoe ons lichaam werkt!

Inzicht in de werking van natuurgerichte therapieën

Anatomie & Energie is geschikt voor iedereen die voorafgaand aan (of na het volgen van) alle gewenste praktijkgerichte opleidingen over meer kennis over het menselijk lichaam wil beschikken.

Voor hen die therapeutisch werken met dieren is dit ook een hele goede basiskennis cursus. De locatie van organen zal niet altijd exact overeenkomen met die in het menselijk lichaam. Maar de werking van de cel, de biologische stoffen, de werking van systemen en de effecten van stress versus positieve energie komen bij (zoog)dieren in grote mate overeen met hoe het bij ons mensen werkt.

Anatomie & Energie is volledig online te volgen. De cursus bestaat uit een werkboek, video’s en 5 online lessen via Zoom, in een periode van 3 maanden. De lessen worden opgenomen en zijn later terug te kijken indien je er niet bij kunt zijn.

Let op: Dit is geen training volgens de Plato richtlijnen en het certificaat behorende bij deze training kan niet gebruikt worden als diploma Medische Basiskennis of PsychoSociale Basiskennis voor aanmelding bij een beroepsorganisatie of het in aanmerking komen voor vergoedingen van consulten door zorgverzekeraars in Nederland.

Praktische informatie over de cursus Anatomie & Energie

Data: Lente editie start 30 april 2022
Kosten: De lente editie is te volgen voor € 347. Al onze cursussen zijn inclusief lesmateriaal en vrijgesteld van btw.

Ja, ik wil meedoen met de lente editie Anatomie & Energie!
Doe mee met de lente editie Anatomie & Energie 2022!

Hoe werkt het menselijk lichaam? En welke vormen van natuurgeneeswijzen passen bij welk biologisch systeem?

Moleculaire en cellulaire anatomie – over de subtiele maar essentiële energie van atomen tot kennis over biologische moleculen, DNA, celdeling en celgroei.

Het limbische systeem – de plek van ons emotionele geheugen en regulering van ons gedrag.

Medische thermografie kan meridiaan verstoringen aantonen.

Data 2022 online lessen:

za. 30 april
za. 14 mei
za. 28 mei
za. 11 juni
za. 2 juli

Bonusles za. 16 juli